amulett


Kommentarer 1


emma
ville bara säga tack för alla röster som jag fick i ett av de tidigare inläggen. 'porträttbilder' var det som de flesta ville se mer av i bloggen och jag ska lovar att jag ska försöka med detta. så länge får ni två bilder på emma som är tagna i somras! :)

update: tack för de kommentarerna jag fick i kategorin 'other' också, tvvärr lär ni nog inte få se några bilder på mig utklädd till känguru, haha! ;D
Kommentarer 1


twilight


twilight inspired
Kommentarer 1


let it beKommentarer 0


give your vote

Kommentarer 4


rowanberriesKommentarer 0


drops


1. börja med att duplicera din bild två gånger så att du får tre likadana lager.

2. gör ditt mittenlager svartvitt. du kan använda sig av desaturate (tunna ut), black&white (svartvitt) eller channel mixer (blanda kanaler). alla tre fungerar lika bra, fast i de två sistnämnda kan du justera ton och färg.

3. klicka på översta lagret och ändra blendmode (blandningsläge) till soft light (mjukt ljus).
nu blandas lagereffekterna med varandra, mittenlagret ger en lite "urtvättad" känsla medans översta lagret förstärker kontrasten.

4. om du har något speciellt motiv i bilden som du vill framhäva extra mycket (i mitt fall, bladen) kan du gå tillbaka till mittenlagret, markera motivet med något av markeringsverktygen (lasso tool, magnetic lasso tool osv.) och sudda bort effekten.
tillsist kan du sänka opaciteten på de olika lagren om du vill variera effekten.

Kommentarer 0


poppies


Kommentarer 3


in the djungle

Kommentarer 4


riveri den här bilden har jag använt mig av lite förstärkt nyans, som du kan se på träden som fick en mycket grönare färg. jag har också använt lite kontrast och lagt på ett lager gaussisk oskärpa, vilket jag tycker är snyggt på i stort sett alla bilder. kontrasten framhäver färgen och livar upp bilden medans oskärpan ger bilden ett fint "softat" utseende.
(bilden är redigerad i photoshop 7,0)
Kommentarer 2


autumn

Kommentarer 8


barbed wire


Kommentarer 4


dropsKommentarer 4


applesKommentarer 6