15!

idag är det en speciell dag, för idag firar jag min femton årsdag! :D
Kommentarer 1


tandådalen 08

sitter & kollar på gamla bilder från sälen. ååh, nu vill jag bara ännu mer få stå på brädan igen! som tur är ska vi till hovfjället med konfirmationsgruppen på sportlovet och i mars ska jag till kläppen, lääängtar! :DKommentarer 0


new necklace


love it!
Kommentarer 1


behind the scene

har fått frågan om hur jag gör när jag fotograferar vattendroppar, så jag tänkte kort visa hur jag går till väga.

fyll först diskhon med vatten, och fyll ganska rejält. resultatet blir såå mycket bättre om linsen är i jämnhöjd med vattenytan. tänk dock på att inte få med kanten på diskhon, det blir inte snyggt.

när det gäller ljussättning, om du har en extern blixt, så använd gärna den!
jag har ingen, och fick nöja med med lampor & min popup-blixt. men med en extern blixt kan du genom att vinkla blixtens riktning variera ljusomsättningen i bilden helt och hållet, och det kan bli ganska häftiga effekter.
men du kan lika gärna använda lampor. studiolampor eller skrivbordslampor spelar ingen roll, man tager vad man haver. det viktiga är att dom är lyser starkt.

när det gäller själva droppandet, tänk på att inte låta det droppa för fort. då blir det massa extra ringar på vattnet. fast det kan i och för sig säkert göras på ett snyggt sätt.

sen är det bara att köra på! det gäller att ha tålamod, att tajma när vattendroppar träffar ytan är inte det allra lättaste.


Kommentarer 3


water in motion

Kommentarer 1


före/efternågon frågade om blomman i headern verkligen var såhär hjärtformad och svaret är nej.
det saknades 2 blommor för att det skulle bli ett hjärta och det fixade jag till i photoshop, väldigt dålig redigering ser jag nu. bilden är tagen i maj 2008 och då var mina photoshopkunskaper väldigt små, haha ;D
Kommentarer 5


din bästa bild 2009

jag är med i en fototävling hos www.malinhee.blogg.se (kolla hennes blogg, grym!) och tävlar om en diffuser från www.fotofyndet.se
Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan

Kommentarer 6


sweet

Kommentarer 1


menågon ville att jag skulle lägga ut bild på mig själv i bloggen. tydligen dög det inte med den nya profilbilden, haha. så här får ni två bilder. vilken fördedrar ni, den i färg eller svartvitt?
Kommentarer 7


ny header!

kände att det var dags för lite ny design här på bloggen, men på grund av mina väldigt bristande kunskaper i photoshop så fick det bli något väldigt enkelt. precis som den förra.
vilken tycker ni om bäst?

(klicka för förstoring)
Kommentarer 10


through my windowidag startade casio cup som ska spelas hela den här veckan. jag har varit i tennishallen hela dagen, har varit domare åt pojkarna som spelade i 10-års serien och nu ikväll har jag tränat med annie & sara inför morgondagen, då är det våran tur!
Kommentarer 6