Frölunda♥


Ytterligare en gammal bild, men jag gillar den. Gillar att det blev lite bokeh & lite spegling i vattnet, dock lite synd att jag inte fick full fokus på hela droppen. Aja. Tror inte jag har visat den förut?
Nu är det påsklov (äntligen!) och jag planerar lite porträttfotografering. Kommer nog bli riktigt riktigt najs! & Ni får såklart se resultatet här på bloggen =)

Ikväll ska jag & pappsen till Scandinavium och se Frölunda, kommer bli såå roligt! =)
Kommentarer 1


Lemons


Ytterligare en bild som är taget vid det här tillfället.
Kommentarer 0


Alma


Tänkte bara slänga in en bild på lilla Alma innan jag kryper ner i sängen. Tror inte jag har visat den för er förut, hittade den när jag letade bilder till den nya designen. Alma är min tennispartners lillasyster. Himla gullig, eller hur?

Ps. visst blir allting himla mycket bättre nu när inläggen är bredare?
Kommentarer 3


Praktik hos räddningstjänsten

Lite ny design här på bloggen! Inte helt färdigt än dock, sitter & klurar på hur jag ska få väck den vita randen ovanför menyn. Kodmallar är inte helt lätt.

Idag har jag gjort färdigt min praktik på brandstationen. Har haft det <--SÅÅHÄÄÄR--> roligt & lärt mig massor. Vi har haft en hel del teori, men vi fick också testa brandsläckare och slangar, släcka elden på en brinnande docka med hjälp av filt, åka brandbil & ha rökdykning. Det sistnämnda var nog det roligaste, uppgiften var att hitta en docka i ett rökfyllt hus. Vi såg ingenting och fick ha mask & 20kg tuber på ryggen. TUNGT! Idag har vi klippt sönder en bil (mahah!) och testat bära ut en "skadad" på bår, sen har vi åkt hävare 28m upp i luften & fått göra det fystest som krävs för att bli brandman (brandkvinna?). Deeet gick inte speciellt bra för mig, men det var kul.Kommentarer 5


bloglovin


fick höra att inte alla mina vänner vet vad bloglovin är för något. haha, det trodde jag varenda människa som läser bloggar använde sig av. hur som helst, mina fina, här är en video.

bloglovin
Kommentarer 2


bild på saris (&mig), april 08


jag har inte mycket att skriva om just nu. fotosuget har nått botten. snö & vinter för all del, love it! men nu vill jag ha våår. det är redan fredag & jag har en fullspäckad helg framför mig, najsbajs!
Kommentarer 0


två blondiner på vift

idag har jag & min vän mikaela varit ute på äventyr. två blondiner + det här med att åka tåg = ingen bra combo.
vi skulle och shoppa, men så blev det inte.
det hela började med att vi satte oss på tåget mot skövde, klockan var 15.50 & våra fritidskort skulle inte börja gälla förräns klockan 16. men det har alltid fungerat förut så vi brydde oss inte om det & steg på. några minuter senare kommer konduktören, hon tyckte INTE det var okej att åka på fritidskortet 5 minuter innan det började gälla, så hon slängde av oss halvvägs, närmare bestämt i den lilla byn stenstorp. jahapp. vad skulle vi göra nudå? vi var mitt i ingenstans och visste inte var vi skulle ta vägen. haha, nä så illa var det kanske inte. vi gick över till spåret mittemot och vips! så kom ett tåg som var påväg tillbaka till falköping. tajming? jotack! vi gick på & var snart hemma igen. i högtalarna säger dom att ett tåg som ska mot skövde har kommit in på stationen. wihoooo! hur mycket tur får man ha liksom? vi sprang och kastade oss in på tåget i sista sekund. puuh, yes! vi hann. tåget startar, och till våran stora förtvivelse rör vi oss i fel riktning. vi hade haft så bråttom att vi inte ens brytt oss om att kolla att vi verkligen hamnat på rätt tåg. vi var påväg mot nässjö, som ligger ett X timmar bort. på de tågen gäller inte ens våra fritidskort. konduktören på dethär tåget var som tur var lite snällare, han hjälpte oss och efter någon timma var vi tillbaka i falköping igen. haha, vilken dag..
Kommentarer 5


how to turn yourself into a na'vi


jag har gjort om mig själv till en na'vi igen. & jag är betydligt nöjdare än sist!

en tjej frågade om jag kunde lägga ut en tutorial på det här. det gör jag gärna! men jag tror det blir svårt att förklara exakt hur jag gör, eftersom allting egentligen består av en himla massa småpillande i photoshop (och då menar jag verkligen en himla massa, den här bilden tog mig 2½ timmar att göra). men ungefär såhär gjorde jag;
först formade jag ansiktet i liquify/gör flytande. jag förstorade ögat, plattade till näsan, spetsade till örat lite, höjde kindbenet en aning och formade ögonbrynet. detta är det svåraste steget. men det är bara att vara noggrann och försiktig!
sen målade jag allting i blått, lade till skuggor vid kindbenet, på halsen och under läppen och näsan, målade lite mönster i pannan och ritade dit en axel, jag hade egentligen en t-shirt på mig. sen ändade jag färg på irisen och snyggade till ögonfransarna lite.
till sist lade jag dit prickarna i ansiktet med en vanlig, mjuk pensel + lite turkosfärgad 'ytterglöd' på dom.
och voíla! vips så blev jag en avatar. och föresten, texten är av typsnitten 'papyrus' som redan finns färdiginstallerat i photoshop (jag har även där lagt på lite turkos ytterglöd).
lycka till! =)
Kommentarer 3


nattuppdatering

det är onsdag. eller rättare sagt torsdag. det är mitt i natten och jag ligger nerkurad i sängen med ett stort glas o'boy. vad tusan gör jag uppe??! jooo, juste. jag har hemstudiedag imorgon så jag kan vara uppe hur länge jag vill. (wihooo, sovmorgon!)
men nu ska jag somna till herkules hade jag tänkt
godnatt godingar!

ps. imorgon ska ni få se vad jag har skapat i photoshop ikväll, + en liten tutorial på det!
Kommentarer 0


sunshine


vilket uuunderbart väder! nu skulle man haft ett vidvinkelobjektiv, omgaash vilka bilder man hade kunnat få. all snö, solsken, blå himmel..
Kommentarer 3


makeover

puuh, nu är jag färdig! har suttit i kodmallar hela morgonen. jobbigt. blev dock inte speciellt mycket skillnad i bloggen. en bakgrund till kommentarsrutan. en signatur efter varje inlägg, haha. en ny profilbild, klickbar! kategorierna har hamnat under headern. gör mouseover så ser du att jag har lagt dit massa underkategorier i en dropdown-meny också, coolt va? kände att det inte räcker att lägga upp alla bilder i bara en kategori, eftersom det börjar bli många inlägg nu när jag bloggat här i nästan ett halvår. med fler kategorier blir det enklare för er att hitta gamla inlägg.
såå kika gärna runt! :) hittar ni något som ser knasigt ut så säg gärna till! & för er som använder andra webbläsare än firefox, ser allt okej ut?
Kommentarer 7


blogg under ombyggnad

...därför är allting väldigt rörigt just nu! föresten; första gången jag bloggar från ipoden. Hoppas det fungerar =)
Kommentarer 1


lemon

Kommentarer 0