Misiones jesuíticas guaraníes

 
Nästa stopp, Paraguay!
I onsdags sa vi hejdå till Lucie och tog bussen över gränsen och ner till södra Paraguay och staden Encarnación. Väl där mötte vi upp tre Linköpingskillar som vi hade träffat några dagar tidigare. Visade sig till och med att vi har några gemensamma vänner hemma i Sverige. Världen är allt liten! Tanken var att vi från Encarnación skulle ta oss ut till en nationalpark för lite hiking, men fullkomligt ösregn och det värsta åskovädret jag någonsin upplevt satte stopp för våra planer. Encarnación hade inte allt för mycket att erbjuda, men bra sushi, billig öl och en dagstur ut till detta ställe blev det i alla fall! Jesuit ruinerna som är ett av UNESCO's världsarv.
Lite i brist på annat tog vi oss en tur till huvudstaden Asunción och därefter vidare till San Bernardino, 5 mil utanför storstaden. Efter en lång bussresa och ett långt sökande efter hostel (utbudet här var inte alls vad vi hade förväntat oss) hamnade vi tillslut på ett hotell. Ett ganska fint sådant. San Bernardino visade sig nämligen vara rena semesterorten för paraguayanerna. Så här är vi nu, på hotell Los Alpes med pool, fungerande wifi, tjusig middagsbuffé och människor i kostym och klänning. För 150 kronor per natt. Bra avslut på en lite jobbig dag.
 
Här blir det en ganska kort vistelse, Paraguay visade sig inte vara lite backpackervänligt som de andra ställena vi besökt. Inte en kotte snackar ett ord engelska vilket gör allting ganska svårt, och det finns heller inte jättemycket att se eller göra. Nästa plan är att åka tillbaka till Argentina och besöka några ställen i den västra delen av landet. En lång resa väntar oss, men vi har lagt upp en rutt som känns bra så det ska nog gå relativt smidigt ändå. Tills dess, ett dygn kvar av det ljuva hotellivet att avnjuta!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback