Cusco

 
Efter att ha sett till att hamna på en riktig lyxbuss anlände vi till Cusco tidig tisdag morgon. Det var härifrån vi skulle ta oss till Machu Picchu, men först skulle vi se vad denna staden hade att erbjuda. Otroligt vacker stad! Omgiven av kullar, små mysiga kullerstensgator och en jäkla massa trappor. Också den mest turistiga platsen vi besökt hittills, men det får man kanske räkna med när man är i närheten av Machu Picchu.
En dag gjorde jag en walking tour tillsammans med våra brasilianska rumskompisar. Förutom att strosa runt och höra om Cusco's historia fick vi lära oss hur man gör Pisco Sour (traditionell peruansk drink), besöka en alpackaull-fabrik och åka buss upp för en kulle där vi fick fantastisk utsikt över hela staden.
Under våra dagar här har vi också utforskat Cusco's nattliv ganska ordentligt och det visade sig vara riktigt riktigt bra. Med trevligt sällskap av de fyra amerikanerna som vi träffade i Arequipa (och såklart en massa andra!) har vi haft flera kvällar med drinkar, spel och massa dans. Annars har våra dagar här varit ganska lugna. Mycket kortspel och häng på hostelet. Välbehövligt mellan alla hikes och aktiviteter. Next up, Machu Picchu!


Tove Lindgren

Hejsan,
Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
(Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
Åldersgräns 16 år.

Mvh, Tove

2016-01-27 @ 08:36:27Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback