Panama till Costa Rica till Nicaragua

 
Dagen efter jag senast bloggade anlände äääntligen Anna till Bocas. Hennes ryggsäck följde nämligen inte med henne hela vägen till Panama, så därför blev hon fast i huvudstaden för att invänta den i några dagar. Nåväl, hon lyxade till det och bodde på hotell och jag trivdes bra i Bocas så det gjorde inte så mycket. Jag vinkade hejdå till mitt franska crew och hade ytterligare några soliga dagar i Bocas med Anna innan vi begav oss vidare till Costa Rica.
Vår visit i Costa Rica blev ganska kort på grund av att det är ganska dyrt att leva och resa där. Inte dyrare än vad saker och ting är hemma, men lite mer än vad vår backpackingbudget tillåter. Dessutom kände vi att Nicaragua (betydligt billigare) kommer vara minst lika vackert, så varför inte leva loppan där istället? Så i Costa Rica besökte vi egentligen bara en by som heter Puerto Viejo. Där bodde vi på ett supercoolt hostel som hade sovsalar med hammocks och en massa tält. Vi sov i tält! Inte superbekvämt men ganska mysigt. I Puerto Viejo hängde vi på stranden och festade lite med hostelpals och sedan åkte vi till San José. En natt i huvudstaden och sedan vidare till Nicaragua och San Juan del Sur där vi nu är.
Resan hit var inget vidare. En busstrejk ledde till att vi tog en taxi som vi (antagligen) betalade sjukt mycket mer pengar än vad vi egentligen skulle ha betalat (taxichaufförerna är inte att lita på!!), sedan en lång och ganska obekväm busstur och en väldigt komplicerad gränskorsning in till Nicaragua. Pjuh.
Men, tillslut kom vi fram! Checkade in på ett hostel som heter Naked Tiger som ligger strax utanför San Juan. Uppe på en kulle med fantastisk utsikt över staden och havet. Här har vi nu stannat i 6 dagar. Har mest slappat vid poolen och jobbat på brännan, ännu mer strandhäng och ganska många öl. Hårt liv. Haha. Hyrde en surfbräda häromdagen också vilket var kul, men sååå svårt. Men övning ger färdighet hoppas jag!
Imorgon vankas Sunday Funday, en heldag med poolparty. Superpepp!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback