Påsk i Antigua

 
 
Glad påsk på er alla där hemma!! Hoppas ni haft en solig och härlig vårhelg med vänner och familj, och äter massor av god mat. Lite avundsjuk här borta. Även om vi inte direkt lider av att resa runt här, så börjar man efter 4 månader på vift sakna vissa saker därhemma. Det är väl ett gott tecken ändå.
Här firas påsken väldigt annorlunda. Här är de flesta katolskt kristna och religionen är väldigt mycket större här än vad den är hemma. Påskhelgen har vi firat i staden Antigua, Guatemala, och här firas det ordentligt.
Vi har sett flertal parader, där det bärs speciella klädnader och där det bärs runt på gigantiska jesusfigurer och dylikt. Vi var ute och tittade mest på fredagen och lördagen, då bars det enbart svarta kläder och figurerna föreställde en död Jesus. Ganska dystert, och paraderna var nästan lite läskiga med alla människor som, helt tysta, vandrade med allvarliga ansikten och med en orkester som definitivt inte spelade några glada melodier.
Lite varierande hur strikta människorna var såklart. Såg likaväl barn som sprang runt med godis och festisar i händerna och lekte i parken. Trots att stämningen kanske inte var på supertopp då minnet av Jesus död var det som firades, är det alltid fint när familjer samlas. Vi missade söndagen då vi reste vidare den dagen, men är säker på att stämningen var desto bättre när Jesus återuppstått.
I Antigua lades också många "mattor" runt om på gatorna. De använde färgat sågspån och skapade olika blomstermönster, så himla himla fint!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback