Daintree Rainforest & Cape Tribulation

 
Efter Mission Beach nådde vi vår slutdestination på östkustresan - Cairns. Amanda startade ganska direkt med sin PADI dykkurs, medan jag åkte ut i regnskogen en sväng. Åkte tre timmar norrut till Daintree Rainforest och Cape Tribulation. Det jag gjorde var delvis en anordnad tour och delvis något jag själv planerade.
Första dagen gjorde vi först ett stopp vid Mossman Gorge, en del av skogen med en flod där vi hoppade i från stora stenblock och simmade mot starka strömmar.
Sedan gjorde vi en Crocodile River Cruise längs Daintree River där vi spottade 6 krokodiler. Efter detta hade jag inga mer aktiviteter inplanerade den dagen, så blev avsläppt på stället där jag skulle bo och resten av dagen hade jag för mig själv.
Lagade mig lite lunch och sedan gick jag och en australiensk tjej som heter Amy ut på vandring. Regnskogen var så häftig och det var så kul att vara ute i naturen igen! Ett ställe påminde om filmen Avatar, med gigantiska paraplyliknande blad överallt. Gick loss med kameran men inga bilder gör riktigt rättvisa. Det var i alla fall superballt!
Tillbaka på hostelet spelade vi lite biljard och drack en happy hour öl, sedan skulle vi ut på en guidad kvällsvandring i skogen som vi signat upp för. Såg massa spindlar (varav en som var riktigt farlig), ett par forest dragons (bild), gräshoppor och en och annan groda.
Vid en punkt släckte hela gruppen våra ficklampor och vi stod i kolsvart mörker. Får erkänna att skogen då kändes lite läskig. Varför vi gjorde detta var för att hitta självlysande svamp - och det hittade vi! Så fort ögonen vant sig vid mörket kunde vi se blått ljus lite överallt på marken. Ännu ett Avatar-moment. Riktigt ballt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback