WATSONS BAY

 
Hade väl inte planerat att bli en sådan typisk svensk-i-Sydney och bosätta mig och spendera all min tid i Bondi, men där hamnade jag visst ändå! Men ska inte klaga, det finns en anledning till att så många utav oss svennar (och tonvis av andra turister och backpackers såklart) hamnar just här. Bondi är så otroligt vackert och härligt. Att däremot fastna helt i Bondi-bubblan och aldrig röra sig utanför postnummer 2026 när man är här på andra sidan jorden vore ju lite synd, speciellt i en stad som Sydney.
I onsdags beslöt sig därför jag, Carro och Alice att utforska lite. Vi åkte till Watsons bay som bara ligger 25 minuter med buss härifrån. Ingen megautflykt, men Watsons bay hade mycket att erbjuda och vi kom inte tillbaka förrän vid middagstid. Vi la oss först på en jättemysig strand (Cove bay) och badade en stund. Sedan vandrade vi vidare till strand nummer 2, som var ännu finare, men som visade sig vara en nudiststrand vilket vi inte helt kände oss bekväma med så vi vandrade vidare. Vi gick längst en kustpromenad ut till en fyr där vi också fick en helt fantastisk utsikt över Sydney Harbour och havet. Sedan stannade vi till för påfyllning av vattenflaskorna och lunch på en fiskrestaurang. Välbehövligt i hettan. Sedan fortsatte vår lilla beach-crawl till Gibsons beach och sedan en liten och väl gömd strand som var namnlös på vår karta. Först kunde vi inte hitta något sätt att ta sig dit, och en liten stund funderade vi på om den faktiskt var privat. Men plötsligt fick vi syn på en super-super-smal trappa som ledde ner till stranden med en liten skylt som sa ’Kutti Beach’.
Här var vi nästan ensamma och då passade vi på att knäppa lite bilder, ett litet smakprov har jag publicerat här i detta inlägg. Men mer kommer! Kan inte minnas senast jag fotade porträttbilder och det var så KUL.!! Det får bli fler gånger det!
Kommentarer 1


Uppdatering!

 
Så en liten uppdatering om läget här i Bondi. Matilda har åkt till Tasmanien så nu är jag officiellt en solo-traveller igen. Även om jag inte känner mig direkt solo med både Carro och Amanda och flera nya vänner här. Jag har jobbat en vecka i en klädbutik som heter Bounce, ett australienskt märke skapat av två kvinnor i 50-årsåldern. Kläderna kostar skjortan men alla plagg är gjorda av väldigt fina material. Mycket silke och fin bomull. Min uppgift är att hjälpa dem med vinterkollektionen som kommer in nu (ja, säsongerna är ju tvärtemot här). Prismärker, hänger upp på galgar, storlekssorterar och viker. Lite som på H&M med andra ord. Känner mig som hemma! Kvinnorna jag jobbat med är supergulliga och jag hade så gärna jobbat kvar hos dom men jag kommer snart vara klar med allt som ska göras och då kommer jag istället jobba på ett café. Får se hur det blir!
Annars rullar dagarna i Bondi på snabbt som attan! Hänger på stranden var och varannan dag, hänger på hosteltaket på kvällarna och jag yogar så ofta jag bara kan. På söndagmorgonar hemma hos Elin och alla andra dagar på en yoga studio som heter Power Living. Älskar det!
Kommentarer 0