SydNYE

 
Såhär såg vår nyår ut!
Gick upp skittidigt för att köa in till parkområdet vid Mrs Maquaries Point, där vi efter mycket velande bestämt oss för att spendera vår dag. Mrs Maquaries Point är ett av få parkområden runt hamnen där det inte var någon entréavgift på nyårsafton, men fortsatt en ganska bra punkt att se fyverkerierna ifrån. Därav var vi inte ensamma. 16 000 människor släpptes in på detta området. Och för att få en bra plats, var man tvungen att vara där tidigt. En hel del köade alltså redan från kvällen innan. Vi (Jag, Matilda + våra två svenska dormmates + Rebecca och Christoffer från Falköping(!)) anlände vid 09.00, och redan då kringlade sig kön LÅNGT. Riktigt långt. I kön blev vi i cirka 3h innan vi kom in. 3h av trängsel och tryck från alla håll och kanter. Ganska jobbigt.
Väl därinne hittade vi en plats som kändes ganska bra, och så började väntan. 12h kvar till tolvslaget. Efter en liten stund får jag syn på Anna-Sara, en barndomsvän hemma ifrån Falköping. Jag visste att hon var i Sydney, vi hade haft lite kontakt. Men vad är oddsen att hon och sitt sällskap vandrar förbi precis där vi har slagit oss ner, i en park med 16.000 människor ?!. Helt galet. De satte sig ner hos oss och så blev gruppen lite större. Kul!
Under dagen så picknickade vi och njöt av vädret som växlade mellan stekande sol och moln. Helt perfekt var det. Dagen blev betydligt nyktrare än jag hade föreställt mig, men med min extrema jetlag kändes inte alkohol som en bra idé. Men det gjorde inget alls, vi hade det mysigt ändå.
Mot kvällen började det bli jobbigt att hålla sig vaken, och mot tolvslaget var det riktigt riktigt svårt. Men när fyverkerierna väl startade var det helt magiskt. Så otroligt vackert och vilken känsla det var att fira in året omgiven av så många människor. Så häftigt. Därefter tog vi oss hem och somnade VÄLDIGT snabbt.
 

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback