KICK OFF - Andra dagen

Ållekåren
 
 
Dag nummer två inleddes med pannkaksfrukost i skolan. Hur najs?! Det kostade oss cirkus 5000 kronor men lätt värt det. Sååå gott!! Cred till matsalspersonalen som gjorde alla pannkakor till oss, så himla snällt! Hann dessvärre inte få i mig någon pannkaka själv, eftersom det fullkomligt flockades med folk i matsalen (vilket vi såklart tyckte var skitkul) och blev superlång kö (mindre kul).

Efter pannkakorna bar det av mot Stadsteatern där varje del av elevkåren + Ny generation + Elevambassadörerna + musikprofilen och dylikt fick en chans att presentera sig själva för hela skolan. Grymt bra grej för att informera och rekrytera nya medlemmar! Ont om reptid resulterade dock i endel oförutsedda tekniska problem, men det var ingen störrde deal egentligen. Ållespexardansen var fantastiskt bra och vi fick efter detta in flera ansökningar till diverse grupper! Grymt bra! Till nästa år skippar vi nog dock föreläsaren...

Ingen har kommenterat än bli den första!

KICK OFF - Första dagen

Ållekåren
 
 
...Och så var det dags! Efter många timmars planerande och fixande var det äntligen dags att kicka igång vår Kick Off för de nya ettorna. Det hela började med upprop av gymnasiechef Torbjörn och kort efter det var det min tur att entra scenen. Tillsammans med Ållefanten välkomnades ettorna med ett något nervöst och aningen oförberett tal av mig. Spontant är bäst! Eller?
 
Efter uppropet körde vi igång med första aktiviteten på direkten, Poängjakten! Eleverna skulle klassvis, inom begränsad tid, utföra en rad uppdrag som handlade om allt ifrån att krama Ållefanten till att dansa i stora trappan. Allt dokumenterades av en Fadder, som klassen blivit tilldelad. Det mesta rullade på bra, men vi lärde oss viktigheten med att vara noggrann med regler, som skapade oss lite förvirring. Tur nog, verkade inte detta vara ett problem för våra deltagande. Gött!! Samhällsettan blev den vinnande klassen och fick x antal kg godis som pris.
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders

Utbildning
 
Till vänster ser ni hela RWA-gänget och till höger har ni utsikten från mitt rum.
 
Att ha sommarlov är skönt, men istället för att vara ledig valde jag att sätta mig skolbänken i en vecka.
I våras ansökte jag till Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders och blev till min stora glädje antagen. Tillsammans med ca 40 andra elevkårare från hela Sverige, har jag deltagit i en intensivkurs i Ledarskap på SSHL (Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket). En fantastiskt bra sådan dessutom. Med grymt duktiga ledare och otroligt intelligenta elevkårare, har jag lärt mig ofantligt mycket mer än förväntat.
 
Vi har tittat på olika modeller, bl.a FIRO- och PAEI-modellen. Vi har diskuterat värderingar, situationsanpassat ledarskap, utvecklings- och samtalsnivåer, coaching, feedback och mycket mer. Vi har också sett tre föreläsningar, som har varit bra, även om jag tyckte lektionerna och diskussionerna var betydligt mer givande för min del.

Jag blev överraskad över hur tillbakadragen jag blev under kursen. Jag är en ledartyp och van vid att ta kommandot i alla möjliga typer av situationer. Kanske var det känslan av oerfarenhet, i jämförelse med alla andra fantastiskt duktiga och erfarna elevkårare, som gjorde att jag valde att lyssna istället för att prata. Eller kanske var det umgänget med så många andra ledartyper (hela gruppen bestod praktiskt taget av ordföranden och vice), som gjorde att jag denna gången lät någon annan leda. Oavsett vad, så växte jag mycket under veckan och fick många vänner som jag hoppas på att få träffa igen!
 
Under denna sommarlovsvecka på SSHL fick jag ut mycket mer än vad jag skulle fått på beachen, får ni någon gång möjlighet att ansöka till RWA for Young Leaders Ledarskapsprogram, gör det!!
Ingen har kommenterat än bli den första!