Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders

Utbildning
 
Till vänster ser ni hela RWA-gänget och till höger har ni utsikten från mitt rum.
 
Att ha sommarlov är skönt, men istället för att vara ledig valde jag att sätta mig skolbänken i en vecka.
I våras ansökte jag till Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders och blev till min stora glädje antagen. Tillsammans med ca 40 andra elevkårare från hela Sverige, har jag deltagit i en intensivkurs i Ledarskap på SSHL (Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket). En fantastiskt bra sådan dessutom. Med grymt duktiga ledare och otroligt intelligenta elevkårare, har jag lärt mig ofantligt mycket mer än förväntat.
 
Vi har tittat på olika modeller, bl.a FIRO- och PAEI-modellen. Vi har diskuterat värderingar, situationsanpassat ledarskap, utvecklings- och samtalsnivåer, coaching, feedback och mycket mer. Vi har också sett tre föreläsningar, som har varit bra, även om jag tyckte lektionerna och diskussionerna var betydligt mer givande för min del.

Jag blev överraskad över hur tillbakadragen jag blev under kursen. Jag är en ledartyp och van vid att ta kommandot i alla möjliga typer av situationer. Kanske var det känslan av oerfarenhet, i jämförelse med alla andra fantastiskt duktiga och erfarna elevkårare, som gjorde att jag valde att lyssna istället för att prata. Eller kanske var det umgänget med så många andra ledartyper (hela gruppen bestod praktiskt taget av ordföranden och vice), som gjorde att jag denna gången lät någon annan leda. Oavsett vad, så växte jag mycket under veckan och fick många vänner som jag hoppas på att få träffa igen!
 
Under denna sommarlovsvecka på SSHL fick jag ut mycket mer än vad jag skulle fått på beachen, får ni någon gång möjlighet att ansöka till RWA for Young Leaders Ledarskapsprogram, gör det!!

Kommentera inlägget här: