Verksamhetsberättelse

Ållekåren

Sitter och skriver verksamhetsberättelse. Inser nu att vi har hunnit med en hel del under året som gått och vilken fantastisk resa det har varit! 

Vi startade från botten, har tagit oss en bra bit på vägen, men än är vi långt ifrån  målet. Kommer bli så spännande att följa Elevkåren åren framöver, samtidigt känns det jobbigt att släppa taget.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kårrum och skolledningen

Ållekåren
Efter flera månaders väntan fick vi äntligen vårt kårrum. Innan höstlovet närmare bestämt. En extremt ful provisorisk skylt sattes upp blev kvar allt för länge. Först januari fick jag nyckel till rummet (tidigare har vi fått be lärare öppna och låsa). Dock enbart EN nyckel. Har mailat rektorn angående fler nycklar då det är väldigt svårt att göra sitt arbete utan att komma åt sina saker. Vi är trots allt runt 30 aktiva elevkårare för tillfället, som alla ska ha möjlighet att använda rummet. 30 personer på en nyckel. Logic? Att handla med skolledningen kan ta sin lilla tid, men jag tänker då inte ge upp!
 
I samma veva tänkte jag försöka fixa skolkort som gör det möjligt för oss att komma in i skolan efter 16.00 samt möjlighet att skriva ut i färg (åtminstone till PR). Bara att förhandla på, right?
Ingen har kommenterat än bli den första!

Årsmötesutbildning

Utbildning
 
Idag har jag varit i utbildning med nästan hela styrelsegänget (Bara Pyro och Christian som saknades). Det blev en liten roadtrip till Skövde och Västerhöjdsgymnasiet, som för övrigt var roligt att se, där det hölls årsmötesutbildning med Sveriges Elevkårer och vår goa verksamhetsutvecklare Malin. Västerhöjd, Katedral och vi var på plats och nu har vi lite mer kött på benen inför årsmötet. Nu är det en hel del handlingar som ska skrivas och det är först nu jag på riktigt inser att det börjar lida mot sitt slut. HUR kunde året gå så fort?!
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Alla hjärtans dag-firande <3

Ållekåren
 
Efter lite kommunikationsmissar blev det tillslut vi som i sista minuten beslutade oss för att köra rosförsäljning.
Vi lyckades skrapa ihop våra små raster till att sitta i entréhallen, där vi tog emot betalning och kärlekshälsningar skrevs. Vi tog 10kr per ros för våra medlemmar och 15kr för icke-medlemmar, och fick därmed närmare 70 nya medlemmar! Kanonbra!
Därefter följde sortering av kärlekshälsningar och i tisdags kväll låg nästan alla lappar i aftabetisk ordning. 400 stycken fick vi det till!
I onsdags spenderade jag några timmar med att hitta telefonnummer och namn till de som glömt skriva något utav det på sin kärlekshälsning. Endel folk verkade inte förstå att det inte räcker att skriva "Till Lisa Svensson" på sin lapp. SUCK. En del av mig kände att man får skylla sig själv, om rosen inte kommer fram när man inte skrivit all info vi behövde. Men vem är jag att stoppa en romantisk gest som denna? Istället satt jag på hitta.se och kände mig som världens stalker för en stund. Men lyckligtvis hittade jag alla nummer till slut.
I torsdags morgon åkte vi runt som idioter i alla stadens blomsterbutiker och skrapade ihop 100 rosor då vi enbart hade förbeställt 300 stycken från Willys.
Väl i kårrummet med alla rosor började vi skicka ut sms till alla lyckliga rosmottagare. HELT KLART smidigare sätt än att springa runt i klassrum som tidigare år. Kanske lite tråkigare för mottagaren, men BETYDLIGT smidigare än att samordna alla klassers scheman, speciellt med så många praktiska program på skolan. Uttdelningen gick kanon på alla plan! Vi bjussade på geléhallon och många glada elever fick sina rosor. Tråkigt nog blev inte alla rosor uthämtade, men alla hälsningar finns kvar att få hos oss <3
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!