Organiserat kaos

Ållekåren

Nu kände jag att det var dags att få lite ordning och reda! Har idag bokfört lite eftersom Christian är ute på praktik samt skrivit ut dagordningar och protokoll från våra styrelsemöten. Tråkigt nog gör inte våra dokument vårt arbete rättvisa. Saknar många protokoll då vi hade lite problem på sekreterareposten under höstterminen. Nåja, Emilia har gjort ett supersnyggt jobb under våren och protokollen kunde inte varit snyggare. 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Årsmötet är inbokat!

Ållekåren
Veckan fortsatte i kårens tecken.
I tisdags hade vi liksom i vanlig ordning styrelsemöte. Vi diskuterade lite mer årsmöte och därefter satt Victor och gjorde en affisch medan jag passade på att städa kårrummet lite efter rosförsäljningen.
I onsdags blev äntligen årsmötet spikat, efter att jag vart hos schemaläggarna och bokat aulan samt besökt vår ungdomskonsulent Madde där jag såg till att årsmötet blev inbokat i kalendariet, så att alla medlemmar ska ha möjlighet att få giltig frånvaro (inga prov denna tid) samt informerade om det på It's learning. Tjoho! Skickade ut kallelsen samma kväll i ett Facebookevent och den var ute i TID. Det var en utmaning att lyckas få ihop superformella och aningen krånliga möteshandlingar (som vår sekreterare Mimi fixade galant! cred!) samt att boka in tid och datum då konsertsalen (som vi brukar vara i) var ganska uppbokad. Nu är allting löst!
 
Allt är ännu inte fixat inför årsmötet men nu känns det som att vi är på banan! Mindre än en månad kvar som ordförande. Kommer kännas väldigt tomt och kommer ha svårt att lämna, men ska samtidigt bli skönt att kunna fokusera på lite annat såhär den sista tiden på gymnasiet.
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Skoldebatt

Ållekåren
 
 
Denna veckan har varit full av kårande! I måndags deltog vi i Skoldebatt Falköping. Skoldebatten ägde rum i skolan och de frågor som diskuterades var: fysisk aktivitet varje dag; läxor; ordning och reda/skolkontrakt; skolmaten samt IT-satsning. De som deltog var främst kommunpolitiker, lärare och föräldrar. Jag, Victor och Nora var de representanter från elevkåren som deltog. Dessutom stötte vi på en medlem på plats som anslöt sig till oss, ingen mindre än goa Rebecka Assio! 
Vi var de enda eleverna som deltog i debatten. Tråkigt, tycker jag. Det är en självklarhet att elevers perspektiv och åsikter behövs när det är skolfrågor som ska diskuteras. Och detta tyckte nog debattledaren också då vi kårare fick ganska mycket plats och fick ordet i alla frågor. Kul!
 
Det är lätt att klaga på dålig skolmat, dåliga datorer, för lite eller för mycket användning av tekniska medel, att det inte går att plugga utan idrott och så vidare. Jag vet att många elever där ute har många åsikter om många saker, inte minst om skolan. Tycker det är tråkigt att inte fler tog chansen att faktiskt uttycka sina åsikter till politikerna, när det fanns chans till det. Att klaga till sina klasskompisar på rasten eller twittra funkar inte alltid.
 
Jag vet också att vissa missade evenemanget helt (som inte arrangerades utav oss) och som hade velat gå. Kommer trycka lite extra på att nästa styrelse ska jobba med påverkansfrågor och vi får hoppas det blir fler liknande tillfällen i framtiden :)
Ingen har kommenterat än bli den första!