Skoldebatt

Ållekåren
 
 
Denna veckan har varit full av kårande! I måndags deltog vi i Skoldebatt Falköping. Skoldebatten ägde rum i skolan och de frågor som diskuterades var: fysisk aktivitet varje dag; läxor; ordning och reda/skolkontrakt; skolmaten samt IT-satsning. De som deltog var främst kommunpolitiker, lärare och föräldrar. Jag, Victor och Nora var de representanter från elevkåren som deltog. Dessutom stötte vi på en medlem på plats som anslöt sig till oss, ingen mindre än goa Rebecka Assio! 
Vi var de enda eleverna som deltog i debatten. Tråkigt, tycker jag. Det är en självklarhet att elevers perspektiv och åsikter behövs när det är skolfrågor som ska diskuteras. Och detta tyckte nog debattledaren också då vi kårare fick ganska mycket plats och fick ordet i alla frågor. Kul!
 
Det är lätt att klaga på dålig skolmat, dåliga datorer, för lite eller för mycket användning av tekniska medel, att det inte går att plugga utan idrott och så vidare. Jag vet att många elever där ute har många åsikter om många saker, inte minst om skolan. Tycker det är tråkigt att inte fler tog chansen att faktiskt uttycka sina åsikter till politikerna, när det fanns chans till det. Att klaga till sina klasskompisar på rasten eller twittra funkar inte alltid.
 
Jag vet också att vissa missade evenemanget helt (som inte arrangerades utav oss) och som hade velat gå. Kommer trycka lite extra på att nästa styrelse ska jobba med påverkansfrågor och vi får hoppas det blir fler liknande tillfällen i framtiden :)

Kommentera inlägget här: