autumn fever


outfit / shorts gina tricot / tisha brandy & melville paris
 
Imorgon är sista augusti och sommaren är officiellt över. Sista shortsdagen - CHECK!. Det är både med glädje och sorg som jag kliver in i hösten. Sommaren är alltid det bästa (!) men jag ser fram emot denna terminen och vad hösten har att erbjuda; mysiga koftor, varm choklad, röda löv och promenixar i friskt väder. Hoppas på en solig höst! Vad tycker ni om hösten?
 
 
Kommentarer 3


Ayia Napa

 
Kommentarer 1


Mellanmål

Är alltid huuuur hungrig som helst efter skolan, behöver alltid få i mig något när jag kommer hem! Helst ska det vara en ordentlig måltid, samtidigt som det bör vara snabblagat, gott och inte allför ohälsosamt. Därför tänkte jag ge er mitt bästa mellanmålstips!
 
 
Mellanmål a la Julia
1 avokado
Några körsbärstomater, lite gurka samt sallad.
Vego-köttbullar (favoriten!), men det funkar även med köttfärs, bacon eller liknande..
Ev. tortillabröd
Blanda ihop/wrappa ihop i ett tortillabröd! Volía!
 
Detta äter jag nästintill varje dag. Tröttnar aldrig! Exempel här och här.
Kommentarer 1


Nystart

Har inte varit så aktiv här på bloggen det senaste, egentligen inte på många månader nu. Tänkte göra ett försök i att bättra mig. Försöka skriva mer, oftare och bättre inlägg! Känner att det är en bra tid för en uppryckning nu i samband med skolstarten, när man ändå försöker återfå rutiner och bygga upp en vardag - jag vill att bloggen ska ha en plats där!
Kommentarer 2


Protaras del III - Dag på havet

 
En dag åkte vi ut på en båttur! Dagen bestod till störst del av snorkling i det fantastiska klarblåa vattnet, men vi tog också en introduktionskurs i Scuba Diving - hur coolt som helst! Det var verkligen inte sista gången jag gjorde det! Vi åkte dessutom till den turkcypriotiska gränsen och såg Famagusta, "Spökstaden". En stor stad fullt med höghus och hotell, men som sedan den turkiska invasionen på 70-talet står helt tomt. Staden är stängd för allmänheten så vi fick inte komma så nära, men lite häftigt ändå.
Kommentarer 0


Motljus

 
Efter 4 hektiska dagar sitter jag hemma med halsont och hosta. Men det gör inte så mycket för jag har haft det riktigt roligt trots all stress, nervositet och trötthet det medfört. Har dessutom inte en enda lektion på schemat idag, så jag är LEDIG! Välbehövligt för min del.
Kommentarer 0


Ållespex

Vår fina lilla elevgrupp! Nu ska vi bli större, bättre och rocka detta läsåret!
 
IGÅR: Morgongympa-ledare i 80's gympaoutfit för 300 nya ettor
IDAG: 2 föreställningar på stadsteatern, dans + presentation för totalt 1100 personer!
 
Pjuh! Helt slut efter mycket planering och slit samt genomförandet av Kick-offen i skolan. Men nöjd är jag. Det är egentligen ganska galet, hur mycket jag utvecklats som person bara av att vara aktiv i två elevorganisationer (Ållespex och Elevambassadörerna). Som idag till exempel, då jag stod på en scen och pratade inför dryga 500 personer. Det hade jag inte gjort för ett år sedan. Bra Julia!!
 
Kommentarer 0


Protaras, Cypern - del II

 
Vi bodde i Pernera bukten, ett mysigt och relativt lugntsamhälle med några småbutiker och restauranger.
Då Ayia Napa var grannorten hade vi det perfekta läget, lagom avstånd till lite livligare områden men ändå en lugn och mysig bas hemma i Pernera. Vi hängde helt klart mest hemma på Perneras fina restauranger och mysiga pubar.
Kommentarer 0


Protaras del I

Hej på er! Nu kanske det är någon som undrar vart jag hållit hus! Såvida ni inte följer mig på instagram (@jullanbullan1), där jag har uppdaterat med lite bilder från resan - jag har nämligen varit på Cypern!
 
 
Har varit i den delen av Cypern som heter Paralimni, närmare bestämt i Protaras. Protaras tillhör den grekiska delen av ön och är en liten liten ort med vackra stränder och många turister, speciellt britter. Brittisk accent surrade i luften hela tiden och fick mig att tänka på Harry Potter. Haha underbart!
 
Fler bilder från Protaras kommer.. :-)
 
Kommentarer 0


Vingård á la Schweiz

 
När jag var i Schweiz besökte vi en vingård i grannkommunen. Så otroligt vacker! Inte bara själva vingården, utan hela kommunen, eller byn. Runt Geneve fanns nämligen alla gamla bondebyar kvar, till skillnad från den svenska landsbygden där alla gårdar ligger isär.
Idag hade det givetvis utvecklats en hel del, och drevs inte alls av jordbruk på det sättet. Men bland husen, mitt i samhället, kunde man här och var hitta gårdar. Gårdar med hästar, hö och hönor. Hur mysigt? Dessutom var husen och arkitekturen SÅ vacker. Stenhus med fönsterluckor, Murgröna. Mysiga balkonger, solrosor och ljuslyktor. You name it. Väldigt inspirerande och annorlunda. Inga röda hus med vita knutar här inte!
Kommentarer 1