FROGNER

 
Denna lördag bjöd på blå himmel och strålande solsken!
Vaknade innan klockan slagit åtta imorse. Mitt nya jobb har gett mig en heeelt ny dygnsrytm, men jag gillar det! Låg och drog mig länge och åt frukosten i sängen, bara för att jag kunde liksom. Begav mig ut på en kort, men ack så skön, löptur i Kuba Park. Idyllisk plats med stora, än gröna träd, och en stor slingrande älv som rinner igenom hela området. Relativt folktomt dessutom, då klockan inte hade hunnit bli så mycket ännu. Helt fantastiskt! Ska gå dit och knäppa bilder inom kort! Mötte senare upp Amanda, Rebecca och Mirelle och tog en promenad till Frognerparken. Har inte besökt denna välkända turistattraktion sedan jag flyttade hit, däremot när jag var på osloweekend för sisådär tre år sedan. Efter promenixen tog vi en fika på Espresso House och nu är jag hemma för att suita om, för ikväll ska vi dricka vin! God helg kära vänner!
Kommentarer 0


kollektivet

 
Innanför denna röda port och en trappa upp, som för övrigt är så sne och skev att man blir yr varenda gång man använder den (jag undrar vad mina ingenjörslärare på teknikprogrammet skulle sagt), finnes mitt nya hem!
Jag har flyttat in i ett kollektiv på totalt 8 personer, varav 4 gutter och 4 jenter. Samtliga, förutom jag då, är norska och de flesta är studenter. Dubbel win för mig som får öva norskan dagligen och får ta del av det ljuva studentlivet! Vi bor i en stor lägenhet med 8 sovrum, totalt tre badrum, två korridorer och ett gemensamt kök slash vardagsrum. Jag bor i det allra minsta sovrummet på cirkus 8 kvadratmeter, men som ligger lite avsides från de andra och vätter mot innergården. Jackpot!
Var allt lite nervös för att flytta in i en lägenhet med 7 helt främmande människor (innan jag kom hit hade jag inte träffat en enda utav dem, visste inte ens deras namn), men so far trivs jag kanon! Vi umgås ibland om kvällarna, men man kan alltid få egentid på sitt rum om man känner för det. Perfa! Vi snakkes!
Kommentarer 0


Nytt hem, nytt jobb och ny stad.

 
Hallå där! Nu har jag varit lite oaktiv här igen, men vet ni vad jag har gjort? Jag har flyttat! För två veckor sedan tog jag mitt pick och pack och flyttade till Oslo. Liksom så många andra svenskar här, är min plan att jobba i sisådär 1 år för att sedan ge mig av och se mig om i världen.
Jag bor på alldeles för få kvadratmeter i ett kollektiv med sju norska ungdomar som studerar/arbetar. Vi bor supercentralt i ett område som heter St.Hanshaugen med promenadavstånd till det mesta. Jag jobbar genom ett bemanningsföretag, och fick under min första vecka vara i IKEA's restaurang och och därefter, och förhoppningsvis ett tag framöver, är jag på H&M's lager där jag plockar och packar kläder för Weekday, Monki och COS. Trivs fantastiskt bra än så länge! Oslo är så mycker mer spännande än vad jag trodde. Uppdaterar snart igen! XO

 
Kommentarer 2