San Pedro La Laguna

 
Från Antigua åkte vi till San Pedro, en liten by vid en sjö omgiven av andra små byar och vulkaner. Så fint. Vi reste vidare tillsammans med Sophie och Andy, de två aussietjejerna vi bodde med i Antigua. Vi bodde i dorm på finaste stället i området, som inte hade en utan två jacuzzis, varmvatten i duschen, sköna sängar och en trevlig takterass. Låter mer fancy än vad det var, men helt klart värt 10 dollar per natt. Första morgonen gick jag och Sophie på yogaklass med en sjukt intensiv colombiansk lärarinna. Haha. Inte den bästa lektionen jag tagit, men ett tufft och bra träningspass var det definitivt, något vi inte gör för mycket av här direkt. Efteråt gick vi och käkade falafel. Vet inte hur det kommer sig, men i San Pedro fanns en massa restauranger med mat från mellanöstern, skyltar skrivna på hebreiska etc. Israeler har vi träffat lite här och där, men av någon anledning åker många av dem just hit. Klagar inte, det var ett bra tag sen jag åt en bra falafel. På eftermiddagen väntade nästa aktivitet, kajakpaddling! Vi paddlade runt i sisådär två timmar och fick njuta av solnedgången där ute på sjön. Fint!
Dag två steg jag och Sophie upp vid tidigt, vid soluppgång, för att bestiga vulkanen i San Pedro. Inte en jättehög sådan, med fy sjuttan vad jobbigt det var. Uppåt konstant i tre timmar, och brant var det. Var så nära på att ge upp, flera gånger. Men tillslut nådde vi toppen, där det var så dimmigt att vi inte kunde se det minsta lilla av utsikten. Hahaha. Happ. Men det var en kul utmaning, åtminstone såhär i efterhand.
Vi gjorde vandringen med vår lokala guide Fransisco. Han gick upp utan att ens bli andfådd, och skrattade åt mig för att jag var så trött och fick mig att känna mig ganska kass. Även om vi gjorde hela hiken 30 min snabbare än genomsnitt!! Inte schysst. Men han var ganska rolig, och vi fick öva vår spanska och han berättade massa saker om San Pedro och Guatemala.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback