Båttur till Zapatilla Island

 
Idag har jag gjort en heldagstur ute till havs och utforskat öriket här kring Bocas del Toro litegrann. Åkte med en grupp på 9 personer, alla spansk- och portugistalande, såklart. Haha. Hängde med lite sisådär, men övning ger färdighet!
Första stoppet var Delfines där vi spottade säkert närmare 10 delfiner, inte alls långt från båten. Fina djur! Vidare åkte vi till Cayo Coral för lite snorkling. Jättefina koraller och färgglad småfisk, men såg inget speciellt intressant förutom en hyfsat stor svärdfisk.
Sedan åkte vi till Isla Zapatilla, en ö med vit strand och en snårig djungel. Inte bebodd över huvud taget, utan ön går som en nationalpark. Utforskade djungeln litegrann, men den visade sig vara full av bitande insekter så det blev inte så långvarigt. Hängde på stranden en stund, innan vi satte oss på båten igen för att åka och äta lunch. Avnjöt fantastiskt goda camarones con salsa criolla, räkor med tomat-och chilisås.
Nästa stopp var Sloth Island. Sengångare-ön. Första gången jag fick se dessa otroligt söta och lustiga djur. Haha. Dock satt de alla ganska högt upp i träden, men det finns gott om sengångare här så detta var nog inte sista gången jag fick se dom.
Sista stoppet var en vik där vi fick se mängder av gigantiska sjöstjärnor. Bra mycket större än en hand. Superfina! Nöjda och belåtna återvände vi till Bocas Town och jag anslöt mig igen till mitt franska crew för en glass på bageriet mittemot.
Nu vet jag inte om planen är att gå ut för en drink eller stanna "hemma". Lätt hänt att det blir någon öl varje dag när man är semester, vilket blir väldigt dumt när man är på semester i 6 månader. Vi får se, kanske blir filmkväll med spanskdubbad Harry Potter för min del istället. Haha ;)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback