San Blas

 
Efter några skakiga timmar genom djungel med jeep och en minst lika skakig tur i en ytterst tveksam båt anlände jag till Isla Ina, en av 365 öar tillhörande ögruppen San Blas på karibiska kusten. På dessa öar bor enbart Kuna-indianer, och jag tillsammans med några andra backpackers fick bo i deras hyddor.
Vi saknade elektricitet och vatten fick hämtas från fastlandet, men mestadels kunde vi använda regnvatten. När det var middag blåstes det i en snäcka och alla samlades runt borden och åt tillsammans. Det som serverades var fisk och skaldjur, sååååå gott. Och fisken fångade dom med spjut (!) 
Här stannade jag fyra dagar. Fyra dagar av totalt slappande. Stundvis blev man ganska rastlös, men för det allra mesta var det underbart. Låg på stranden (trots att vädret inte var på topp hela tiden), läste böcker, kastade frispee och spelade beachvolleyboll. På kvällarna drack vi rom, som man ska i Karibien, höhö.
Vi besökte också två andra öar, varav den ena hade ett stort skeppsvrak precis intill man kunde snorkla vid. Såg alla möjliga tropiska fiskar, gigantiska sjöstjärnor och till och med en hummer!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback