Sighseeing Rio de Janeiro

Igår hade vi en fullspäckad dag här i Rio. Tillsammans med två svenska tjejer vi träffat på stranden bokade vi in oss på en tur som inkluderade ett besök uppe vid Jesusstatyn, ett besök på Sockertoppen, lite rundvandring i Santa Teresa och ett besök vid Escadaria Selaron.
Vid Jesus var det fullkomligt kaos. Smockfullt med turister. Och tydligen var detta en riktigt riktigt bra dag med lite kö och folk. Hmm. Jesus var i alla fall gigantisk och från honom hade vi fantastisk utsikt över hela staden. Rio är så fint med alla höghus, stränder, bergstoppar här och där och en massa öar ute i havet.
 
Santa Teresa, gamla delen av Rio. Färgglada små, enkla hus som låg liksom i en sluttning en bit upp i staden. Påminde lite om Valparaíso i Chile, så mysigt och fint. Trappan låg längre ner mot centrum och heter Escadaria Selaron. Byggdes av en enda man, Jorge Selarón, en chilensk konstnär. Han sålde sin konst och köpte för sina pengar plattor i gult, grönt och blått - färgerna av den brasilianska flaggan, samt i rött, som fick representera Chile. Dessutom reste han och samlade plattor från hela världen, vi hittade två svenska!
 
Sockertoppen! Eller Pão de Açúcar som det heter på portugisiska, sockerbrödet. 400m upp med linbana och en fantastisk utsikt i kvällssolen!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback