Touchdown Rio de Janeiro!

 
Touchdown Rio!
Efter en övernattning i Lima satte vi oss på flyget till Rio. Vi hade inte hört mycket gott om Lima och valde därför att inte stanna längre än nödvändigt. Men efter en solig promenad längst med havet i stadsdelen Miraflores, god sushi samt ett väldigt trevligt hostel var vi väldigt positivt överraskade ändå.
Nu är vi i Rio och det är underbart. Nu är vi precis i mitten på vår resa. Hittills, i närmare tre månader, har vi bara rest i inlandet (med undantag från Valparaíso). Vi har gjort många vandringar, varit högt upp i bergen, i öknar och några storstäder, så nu var det otroligt skönt att komma till havet och till värmen. Och det är ungefär såhär den resterande delen av vår resa kommer se ut. Nu väntar två veckor i Rio och därefter flyger vi upp till Panama för 2,5 månad med sol och bad. Vi har haft en helt underbar resa hittills och sett otroliga saker, men nu är vi redo för strandlivet.

Rio är just nu närmare 40 grader mitt på dagen och går inte under 25 på natten och det helt klart varmaste landet jag någonsin varit i. Konstant svett och mycket solkräm, haha. Hittills har vi mest legat på stranden och festat. Karnivalen har sin officiella start på fredag men förfesterna har redan börjat. Vi var på ett stort street party vid stranden i söndags och det var galet. Om detta var förfesten, undrar jag hur själva festen kommer vara men jag är ganska säker på att det kommer vara rätt jäkla grymt. Vi har även varit ute på båtfest vilket var jättekul och vi har också firat min 21-årsdag här! Inte så illa att få fira födelsedag i Rio under karnevalstider minsann! 

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback