Utila

The crew
Här bodde vi!
Seriösa tjejer under ytan
Puss!
 
Hola Honduras! Efter en fin tid i Nicaragua (som vi gillar mucho) var det dags att resa vidare. Nästa stopp var Honduras och ön Utila. Utila är en populär location för dykning och det var precis vad vi planerat att göra. Vi checkade in på ett av öns många dykarcenter, Underwater Vision, och började redan dagen därpå vår dykarkurs. Eftersom vi inte dykt innan var det Open Water-kursen, den enklaste, vi skulle göra men bara den innebar att få gå ner på 18 meters djup. Ballt!
Vi var en grupp med enbart tjejer, 10 stycken, tillsammans med två supergoa instruktörer, en israel och en uruguayan. Kursen tog fyra dagar att genomföra och innehöll en del filmtittande, övningar i grunt vatten och till sist ett par stycken djupare dyk vid olika rev. Hela upplevelsen var fantastisk! Vi såg en sköldpadda som simmade jättenära inpå gruppen och en hel del andra coola fiskar.
Efter ett utav dyken hade vår kapten fått ett samtal om att det hade spottats delfiner en bit bort, så då åkte vi dit och fick hoppa i havet och snorkla med dom. Också hur ballt som helst. De var inte alls rädda utan kom riktigt nära inpå och simmade liksom varv runt oss, lekte med oss. Räknade till 12 utav dem men det var garanterat fler än så. Detta var inget jag hade förväntat mig av dagen när jag satte ihop min dykarutrustning på morgonen, så lite extra kul såklart.
Förutom ett poppis ställe för dykning är Utila en riktigt partyö. Inte världens bästa kombo, men så är det. Hade några kul kvällar ute också, men det var definitivt dykningen som var höjdpunkten. Min förkylning var så gott som borta, men sista dagen vi dök var det kallt och grått och förkylningen var boom! tillbaka igen. På eftermiddagen samma dag kom det in en riktig storm och färjorna ställdes in. Lyckligtvis gick dom som vanligt igen från och med onsdagen, vilket var dagen vi skulle resa vidare. Flyt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback