Daintree pt II

 
Min säng på hostelet i Daintree Rainforest var absolut fruktansvärd. Sov extremt dåligt hela natten, men lyckades somna till bra mot morgonkvisten så det fick bli en oplanerad men välbehövlig sovmorgon. Det gjorde inte så mycket, då jag hann göra allt jag ville under dagen ändå.
Jag vandrade först tillbaka till Avatar-skogen för att knäppa lite bilder i morgonljus, men resultatet blev inte riktigt vad jag hoppats på denna gången heller. Gick vidare till Cape Tribulation Beach - ”där det stora barriärrevet möter den tropiska regnskogen”. Detta är faktiskt det enda stället i världen där två världsarv gränsas med varandra.
Sedan vandrade jag till ett vattenhål för att ta ett dopp. Detta var ett av få ställen i regnskogen där man faktiskt kunde bada, i de flesta vatten rör sig nämligen krokodiler och de ska vara ganska aggressiva. Väl där stötte jag på ett gäng britter som jag har träffat tidigare, så hängde kvar där ganska länge med dem.
Gick tillbaka till hostelet för lunch och sedan gick jag en boardwalk genom skogen som ledde till en annan strand och hängde där en stund.
Blev sedan upplockad med buss för att fortsatta min tour. Vi gjorde en annan boardwalk och letade efter cassowarys (jättestor fågel) men hittade inga, de är ganska sällsynta tyvärr. Därefter åkte vi och köpte organisk glass och sedan till vårt sista stopp, en annan lookout-point där man kunde se mycket av regnskogen och havet borta i horisonten. Så himla fint!
Sedan körde vi tillbaka mot Cairns, jag sov hela vägen och var riktigt utvilad när vi kom fram. Mötte upp Amanda igen, men hon var trött efter all dykning så den kvällen hängde jag med mina nya dorm-mates ut. Är det något det finns i Cairns så är det fest. Finns egentligen bara två större klubbar, men båda dessa styr stor fest varje kväll. Verkligen superhärligt att ha varit ute i naturen, men lika kul var det att komma tillbaka till civilisationen igen.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback