Fraser Island pt II

 
Dagen därpå var det tidig uppstigning för frukost och därefter hoppade vi direkt in i våra jeepar. Första stoppet för dagen blev Champagne Pools. Detta var små pooler som separerats lite från havet av klippor. Här var det enda stället vi fick lov att bada i havsvatten under våra dagar på Fraser, för här fanns inga hajar.
Vidare åkte vi till Indian Head. Idag är detta en vacker utsiktsplats över havet och stranden, men den har också har mycket historia. För längesedan använde aboriginerna denna plats som en helig och ceremoniell plats, men denna stora klippa användes också av européer för att knuffa aboriginska barn över kanten när de invaderade ön. 250 barn tror man dog här. En ordentlig regnskur kom från ingenstans och drog in över oss när vi var här, så vi blev inte så långvariga.
Sedan åkte vi till ett stort skeppsvrak som låg på stranden. En gång ett riktigt lyxskepp i klass med Titanic, men idag finns inte mycket kvar av det. Efter en väldigt efterlängtad wrap-lunch körde vi till Eli's creek där vi flöt längs med ån i så rent vatten att det var drickbart. Solen hade försvunnit och vattnet var skitkallt, men vi badade en stund ändå och sedan spelade vi lite boll, knäppte lite bilder och bara hängde på stranden en stund.
Körde sedan tillbaka till campet där det var gänget som var i min jeeps tur att stå för matlagningen. Efter middag var det igen lite öldrickande i en av sovsalarna. Baren var alldeles för dyr för våra backpacker-plånböcker, men vi var ändå trötta och kröp till sängs i våra tält runt midnatt.
 
Tredje och sista dagen gjorde vi en vandring genom en skog och över sanddynor till en sjö. Här badade vi och bara tog det lugnt en stund. I vattnet fanns småfisk som bet oss på benen. Gissa om dom gillade mina myggbett? Jag har för mig att de faktiskt ska vara bra för läkning av sår dock. Renande eller så. Jag vet inte säkert dock. Vi promenerade sedan tillbaka, åt en sista wrap-lunch och sedan satte vi oss i jeeparna och körde tillbaka till fastlandet. Alla var supertrötta och jag sov från minuten jag satte mig på bussen ända till vi var tillbaka i Noosa. På kvällen vankades det efterfest för oss. Ingen megafest, men vi lyckades få med oss lite goon in i baren och dansade ända till stängning.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback