Byron pt II

 
Vädret här i Byron har inte helt uppfyllt våra förväntningar. Även om vi får sol varje dag, så är det oftast bara någon timma eller två under morgonen och sedan brukar regnet dra in. Och ganska rejält sådant. Men idag när vi vandrade upp till Byron Lighthouse hade vi strålande sol och det fina vädret höll i sig hela dagen lång, så resten av dagen hängde vi på stranden. Så härligt!
Men idag har en tropisk cyklon slagit till vid Airlie Beach som ligger en bit norrut från där vi är nu. Vi vet inte helt ännu hur denna kommer påverka oss, då vår plan är att resa norröver. Håller alla tummar och tår för att den lugnar sig snart!
Kommentarer 0


Touchdown Byron Bay

 
Jag är just nu i Byron Bay som ligger 14 busstimmar norr om Sydney. Byron Bay är en väldigt laid back och chill liten beach town. Bor på ett hostel som heter Arts Factory som är fullt av hippies. Det är väldigt annorlunda från alla andra hostel jag bott på här i Australien, men annorlunda är kul. Idag lärde jag mig till exempel att göra ett armband av en växt. Inte varje dag man gör det liksom. Finns inte överdrivet mycket att göra här, men ändå är Byron så himla mysigt att vi ändå valde att extenda vår stay med två nätter. Reser föresten med två andra svenska tjejer just nu. Isabella lärde jag känna i Sydney och Amanda är en gammal arbetskollega från Oslo som också bott i Sydney de senaste två månaderna eller så. Imorgon kommer en australiensk kompis som jag mötte i Thailand för 6(!) år sedan hit och ska spendera två dagar här i Byron med oss. Så kul!!
Kommentarer 0


Hejdå Bondi!

Har nu tagit mitt pick och pack och lämnat mitt så kära Bondi Beach för att resa Australiens östkust. Hade inte helt gått upp för mig hur många goda vänner jag har fått här förrän det var dags att krama alla hejdå. Lite jobbigt såklart, men ändå är jag så redo för någonting nytt.
Jag slutade jobba på caféet för två veckor sedan eftersom jag inte trivdes så bra. Caféet jag jobbade på var väldigt busy, speciellt under helgerna. Det fanns ingen chans att göra alla kunder nöjda då vi konstant var underbemannade. Att jobba i en så otroligt stressig miljö för den skitlönen som jag hade kändes helt enkelt inte rimligt, därför så lämnade jag. Tänkte först hitta ett nytt jobb, även om det bara skulle vara för ett par veckor, men istället valde jag att tidigarelägga min östkusten-resa då höstrusket redan hittat till Bondi.
Jag blev dock kvar i närmare två veckor och bara hängde runt. Gick på en yoga-workshop, fick äntligen gå ut och klubba på helgdagar (jobbat varje helg sedan januari), gick på marknad, mötte upp två aussie-killar jag mötte i Sydamerika, mötte upp en aussie-tjej jag träffade i Sydamerika och hängde på stranden när det gick. Vilket inte var så jätteofta. Vädret verkligen totaltvände och det har regnat otroligt mycket den sista tiden. Blev ganska så rastlös, så nu känns det skönt att vara på resande fot igen. Nu väntar 6 nätter i Byron Bay!
Kommentarer 0